Чорба от елда

06/10/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете елдата в тенджера с вода на котлона. Преди да почне да ври изхвърлете водата и налейте друга.

Варете за 10-15 минути. Изсипете елдата в гевгир и я изплакнете. Нарежете моркова и чушката на ситно. В два литра вода ги сварете до готовност. Сипете в тиган малко олио и запържете нарязания лук.

Добавете брашното и разбъркайте. Щом се запържи сложете червения пипер, разбъркайте и изсипете запръжката при сварените зеленчуци.

Намалете котлона на по-слаба степен. Обелете домата, нарежете го на ситно и заедно с нарязания чесън ги прибавете към чорбата.

Овкусете с чубрица, сол на вкус и оставете да къкри за пет минути. Добавете сварената елда, разбъркайте и махнете от огъня.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар