Багети с моцарела

07/10/2017
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се разбърква сухата мая със захарта и оставяме да шупне. Отделя се един жълтък за намазване и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.

Оставя се на топло да втаса, после се разделя на равни по големина топки. Всяко топче се оформя на елипса с намазнени ръце.

В средата се поставя по две парчета моцарела и поръсваме с ронена чубрица. Краищата се прищипват и така се оформят багетите.

Нареждат се на разстояние върху хартия за печене с ръбчето надолу.

След 20 минути почивка на тестото, за второ втасване, намазваме с жълтък и поръсваме сусам.

Печем в загрята 180 градуса фурна до зачервяване. Сервираме топли!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар