Пълнозърнест пай с грозде

07/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач6396
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се смесват всички сухи подправки, към тях се добавя маслото, водата и сладкото от сини сливи, като се меси с ръце.

Получено тесто се разделя на две и се оставя се да поеме съставките си за 20-30 минути.

Пълнежът се приготвя като се смесят всички съставки и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

В тава застлана с хартия за печене се разстила едната част от тестото, изсипва се сместа за пълнежа и се покрива с втората част от тестото.

Така полученият сладкиш се поръсва със зърната свежо грозде и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

След като се охлади се поръсва със кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар