Мариновани пилешки филета на грил тиган

07/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205684775815
"С точната марината пилешките филета стават изключителен деликатес, уверете се сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 775
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 100 мл олио и се добавя къри, куркума, риган, сол, черен пипер, лимонов сок, мащерка.

Разбърква се добре и всяко филенце се овалва в марината да попие от всички страни.

Купата се завива отгоре с алуминиево фолио и оставяме в хладилника, за да поеме всички аромати и да се овкуси за 2-3 часа.

Загрява се грил тиган, отгоре нареждаме маринованите филенцата и печем от двете страни до златисто. Запичат се бързо, защото месото е крехко.

Сервираме топли филенцата с резени лимон и салата с червени домати и люти чушки.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!