Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос

07/10/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се намачкват, докато са още горещи. Добавя се накълцан магданоз, подправя се със сол и черен пипер. Разбъркват се и се оставя да се охлади, но не напълно.

В тиган се загрява олио. Добавят се дребно нарязаните лук и чушки. Запържват се до тяхното омекване. После се добавя каймата, подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да покъкри.

Разбърква се от време навреме. Вдига се от котлона, когато каймата стане на трохи. В купа се разбива киселото мляко, подправя се сол и счукан чесън.

В малка купа се разтопява маслото заедно с червения пипер.

От картофеното тесто се оформят топки, колкото орех. Дооформят се на кошници, нареждат се в тава.

Във всяка кошница се слага по 1-2 с.л. от плънката, заливат се с чесновия сос и се напръскват с разтопено масло. Сервира се охладено.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар