Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кошнички»Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос

Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 5
07/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Тази вкусотия колко бира пие, да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • За кошниците
  • картофи - 500 - 600 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • Плънка
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. зелени
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • Чеснов сос
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • Заливка
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се намачкват, докато са още горещи. Добавя се накълцан магданоз, подправя се със сол и черен пипер. Разбъркват се и се оставя да се охлади, но не напълно.

В тиган се загрява олио. Добавят се дребно нарязаните лук и чушки. Запържват се до тяхното омекване. После се добавя каймата, подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да покъкри.

Разбърква се от време навреме. Вдига се от котлона, когато каймата стане на трохи. В купа се разбива киселото мляко, подправя се сол и счукан чесън.

В малка купа се разтопява маслото заедно с червения пипер.

От картофеното тесто се оформят топки, колкото орех. Дооформят се на кошници, нареждат се в тава.

Във всяка кошница се слага по 1-2 с.л. от плънката, заливат се с чесновия сос и се напръскват с разтопено масло. Сервира се охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: