Бърза вечеря с малко продукти

07/10/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо977
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • телешко месо - от половин буркан
  • сол - 1 с.л.
  • олио
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват като за пържени картофки. Измиват се, отцеждат се и се изсипват в тава.

Подправят се със сол и черен пипер, и се напръскват с олио. Добавя се 400 мл студена вода. Слагат се в загрята фурна на 200 градуса.

Картофките периодично се разбъркват, за да не се напича прекалено само горният слой.

Когато картофките омекнат хубаво, тавата се изкарва от фурната, отгоре се разпредя равномерно месото и се връща отново във фурната. Запича се за още 15 минути. Сервира се топло с чеснов сос или таратор.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар