Вита баница с тахан халва

07/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор500334992
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца531
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница – 12 бр. фини
  • тахан халва – 250 г
  • стафиди – 50 г
  • ядки – 50 г орех или бадем
  • масло – 125 г
  • за сиропа
  • вода – 1 ч.ч.
  • захар – 0. 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа (той трябва да е студен), смесете захарта и водата, поставете на силен огън и след като заври, отстранете от огъня.

Вземете един лист от корите и намажете с разтопено масло. Поставете втори лист отгоре и него намажете с масло.

Поръсете с шепа от предварително счуканите ядки, смесени със стафидите и настържете част от халвата отгоре.

Навийте корите на рехаво руло и поставете в средата на намазана тава с масло, като навиете на охлюв. Така процедирате със всичките 12 кори, като ги редите една след друга в кръг.

Намажете оформената баница с останалото масло и поставете в предварително нагрята та 160 градуса фурна, печете за около 30 минути.

Извадете изпечената баница и полейте с лъжица със студения сироп. След което завийте с чиста и плътна кърпа, за да се задуши и омекне.

Много вкусна и приятна, галеща за небцето баница.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар