Домашен тиквеник с пюре от тиква

07/10/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2318245
"Узреят ли тиквите, не пропускаме да приготвим домашен тиквеник с пюре от тиква! А сега го опитайте и вие "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • За корите
  • брашно - 600 г
  • вода - 300 г
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • За пюрето от тиква
  • тиква - 700 г
  • вода - 1/2 ч.ч
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното в купа и правим кладенче по средата. Постепенно сипваме вода в кладенчето и с лъжица разбъркваме, отнемайки по малко брашно.

Добавяме солта и омесваме тесто. Разрязваме го на топки с големината на мандарина. Всяка топка разточваме върху набрашнен плот на много тънка кора.

Поставяме корите една върху друга, като между тях поставяме лист хартия за печене. Оставяме корите в хладилник за 30 минути.

Обелваме тиквата и я нарязваме на едри парчета. Поставяме парчетата в тенджера , поръсваме отгоре захарта и сипваме водата. Задушаваме тиквата, докато напълно омекне и при натиск с лъжица става на пюре.

Намачкаваме тиквата с лъжицата много грубо, без да се стараем сместта да е напълно хомогенна- пюрето ще се получи много добре и без много усилия. Накрая добавяме канелата и разбъркваме хубаво.

Изваждаме корите от хладилника и всяка кора пълним с пюрето и навиваме на руло. Подреждаме в намаслена тава. Отгоре разпределяме кубчета масло.

Поставяме в студена фурна и включваме на 160 градуса. Печем до готовност. Тиквеникът не се зачервява много, но става много сочен и вкусен.

Преди сервиране, поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар