Зимна пилешка чорба против настинки

07/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф595395843
"Най-вкусното и ароматно средство против настинки - консумира се три пъти седмично преди основното ядене с малко лимон "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г с кокал
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • маслини - 5 - 6 бр. без костилки
  • грис фиде - 1 шепа
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 ч.л.
  • соев сос - няколко капки
  • лимон - 1 бр.
  • Грис фиде
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пшеничен грис - за твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо с кост (задължително с кост) на части, измийте и поставете в тенджера със студена и посолена вода. Поставете на котлона и след като заври препенвайте. Поставете почистените глава лук и морков цели и няколко зърна черен пипер (за предпочитане е повечко), варите до омекване на месото.

Извадете месото и обезкостете на малки късчета, нарежете сварените лук и морков и върнете всичко това в бульона. Поставете отново на котлона и след като заври, добавете маслините и нарязаната чушка, оставете да поври за 3-4 минути.

Посолете, ако е нужно (защото сложихме, веднъж сол в бульона на пилето и после солените маслини), добавете зехтина и шепа грис фиде. След три минути премахнете супата от котлона и капнете няколко капки соев сос.

Сервирайте с резенчета лимон. Чорбата е малко е лютичка заради повечето черен пипер в нея, но това е важно в зимния сезон.

Грис фиде: В купа разбийте яйцето с щипка сол и добавяйте грис до доста твърдо тесто, оформете го на топка. Настържете тестото в тавичка на едро ренде, разстелете го и го оставете да съхне на въздух поне един ден.

Добре изсъхналите стърготини съхранявате в книжна или памучна кесия на сухо и проветриво място, издържа няколко месеца.

Поставя се в супа, по една шепа от стърготините 2-3 минути преди да я изключите. Става много вкусно и няма нищо общо с фидето.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар