Шоколадов пудинг с круши

07/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117225
"Въпросът не е дали е вкусно, а как може да е толкова ужасно вкусно "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 415
  • Преглеждания за месеца4414
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 800 мл
  • жълтъци – 4 бр.
  • захар – 150 г
  • нишесте – 30 г царевично
  • какао – 20 г тъмно
  • сол – 1 щипка
  • шоколад – 150 г черен (70% какао)
  • масло – 50 г
  • сметана – 50 мл течна сладкарска
  • ванилия – 1 прахче
  • круши – 1 бр. компот
  • За украса
  • орехи
  • бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шоколада на много дребни парчета.

В касерола сложете жълтъците и захарта, разбийте ги до бледожълта кремава смес, добавете какаото, сол, ванилията, нишестето и разбъркайте.

Сложете половината от млякото в касерола на котлона, загрейте и оставете да заври.

Останалото мляко добавете в купата при яйцата и разбъркайте с телена бъркалка до хомогенна какаова смес.

Щом млякото кипне намалете котлона на средна температура и при непрекъснато бъркане на тънка струя добавете вече получената какаова смес.

Бъркайте постоянно, щом започне да се сгъстява сложете натрошения шоколад, маслото и течната сметана. Разбъркайте отново, внимавайте да не изгори отдолу и да не захване, оставете да клокне за 2 мин и махнете от котлона.

Отцедете крушите от сока, нарежете няколко парчета на дребни кубчета.

Вземете 4 чаши или купички и ги напълнете до половината с пудинга. Разпределете във всяка чашка (купичка) парчетата круши и покрийте отново с крем.

Украсете пудинга по желание. Аз сложих от горе по една бисквитка, резен круша и поръсих с натрошени орехови ядки.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар