Бял боб плакия с наденица

07/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру167882249311
"Оказва се, че наденицата е любимата ни подправка за боб "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от вечерта, на другия ден изливам водата, заливам със студена вода и варя 10 минути.

Водата се изхвърля, заливам с нова, добавя се нарязан лук и 3 с. л. олио. Готви се докато омекне.

В тиган със загрято олио се запържват кръгчетата наденица и ги изваждаме в чиния.

В същата мазнина се задушва нарязан лук, ленти от чушки, моркови и обелен нарязан на кубчета домат.

Овкусяват се със сол, след 5 минути добавяме пушен червен пипер, разбърква се и сипваме при боба. Прехвърля се в тавичка, отгоре разпределяме парченцата наденица.

Запича се във фурна на 180 градуса около 30 минути. Сервираме с туршия - много е вкусно :)))подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар