Зимна супа от кореноплодни

07/10/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се обелват и се нарязват (колкото по-дребно, толкова по-бързо ще се сварят) на еднакви по размер парчета – тези зеленчуци имат подобно време за приготвяне един на друг.

Заливат се с вода, сол на вкус и се сваряват. Когато са сварени течността трябва да е около 2 пръста над зеленчуците.

След сваряване, се пасира. Връща се на котлона и се добавя малко олио, черен пипер и малка бучка масло. Оставя се да поври още 5 мин пасирана.

Разбиват се жълтъците с киселото мляко и се застройва по желание (незастроена е още по-червена).

Червеният цвят може да се смекчи и с готварска сметана.

Съвети за сервиране: поднесете с карамелизиран лук; запечен бекон; крутони; тиквени или слънчогледови семки.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар