Телешки шницел Холщайн

07/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор289854731
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 400 г филе или бут
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • брашно - 2 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • олио - 150 мл за пържене
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на шницели, дебели около 1 см.

Начукайте ги леко с дървено чукче от двете страни, след което ги посолете и поръсете с черен пипер.

Оваляйте ги в брашно, а след това в грис и ги оставете така да престоят около 10 минути.

През това време разбийте яйцата и ги посолете с щипка сол.

Загрейте олиото. Потопете шницелите от двете страни в яйцата, а след това в галета.

Сложете ги в сгорещената мазнина и пържете по 4-5 минути от всяка страна.

Извадете готовите щницели и върху всеки сложете по тънко резенче масло.

Поднесете с картофена салата и резен лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар