Гевречета по сръбска рецепта

07/10/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач28417296
"Почерпих с тях в офиса и всички колежки ми поискаха рецептата - вижте я и вие "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Замесва се тесто, като към маята се прибавят разтопеното масло, жълтъците, сметаната, солта и пресятото брашно. Тестото се оставя за 30-40 минути да втаса.

За оформянето на гевречетата има 2 начина:

Първият: Разточва се тестото с дебелина 1 см в правоъгълна форма. Нарязва се на 8 парчета и от всяко парче се оформя геврек.

Вторият: Разделя се тестото на 8 равни топки. В средата на всяка топка се прави дупка и се дърпа полека, докато се получи желаната форма.

Независимо по кой начин се оформят, след това се оставят да втасат за 20-30 минути и се намазват със смес, приготвена от разбитото яйце, смесено с 1 с.л. сметана. Поръсват се със семената.

Пекат се на 240 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар