Рибена чорба със скумрия и зеленчуци

08/10/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач169689991
"Още ли търсите най-вкусната рибена чорба? Ние я открихме вместо вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме изчистената и измита скумрия заедно с главата и опашката. Прибавяме нарязаните на кубчета кромид лук, морков, червена чушка и накълцаните на много ситно магданозени стръкове.

Добавяме олио и едра морска сол.

Наливат се около 2. 5 -3 литра вода и слагаме тенджерата на котлона.

След 20 - 25 минути от момента на завирането с решетъчна лъжица изваждаме рибата в тавичка. Като поизстине отстраняваме внимателно костите.

Обелените и нарязани на кубчета картофи и домат се прибавят във врящата тенджера. Когато зеленчуците са сварени се добавят късчетата риба, девесилът и черният пипер. Опитайте чорбата и ако е нужно доовкусете.

Сервирайте гореща с лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар