Биренки-бухти

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Биренки-бухти
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Ох, че вкусни бухтички Нападайте, докато има, защото изчезват за секунди"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бира - 300 мл
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и жълтъците се разделят. В купа се разбиват белтъците на сняг. В друг съд се разбиват жълтъците и бирата.

Добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера и солта. Хубаво се разбърква, добавят се разбитите белтъци и отново се разбърква.

С вилица се натрошава сиренето и също се прибавя към сместа. Разбърква се отново. С лъжица се гребва от тестото и се слага в сгорещено олио.

Бухтите се пържат от двете страни, след което се поставят върху салфетка или кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Поднасят се топли.

Биренките-бухти са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: