Усукан зелник с лапад и сирене

08/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104212419833
"Колкото по-усукан, толкова по-вкусен "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно твърдо тесто от изброените продукти, оставете да втаса на топло. Направете топки и от всяка разточете голяма тънка кора, която намазвате с олио.

Предварително си запържете лука с лапада, овкусете с джоджена и малко сол, след като го свалите от котлона прибавете едно яйце, разбъркайте хубаво и от тази смес разпределяйте на корите.

Поръсвате със сирене и добавяте още малко олио, навивате на рехаво руло, леко го усуквате и поставяте в тавата, която е намазана с олио.

Когато напълните тавата я покрийте и оставете да втаса, когато е втасал зелникът го намажете с разбит жълтък с малко мляко и олио, по желание поръсете със сусам.

Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар