Тиквена баница със стафиди

08/10/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160678821
"Есента е сезонът на тиквените баници, а при нас ще намерите най-вкусните "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 800 г - 1 кг цигулка
  • сол - щипка
  • олио - 150 мл
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • орехи - 4 с.л. смлени
  • стафиди - 100 г
  • канела - 1/2 пакетче по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се нарязва на парчета и обелва с белачка за зеленчуци. С помощта на лъжица издълбаваме семенната част.

Настъргва се на едро ренде и се прехвърля в тиган с малко олио, посолява се и се запържва. Прибавят се захарта, стафидите и орехите. Щом омекне тиквата отстраняваме от котлона и оставяме да поизстине.

Корите се изваждат от опаковката, разгъват се. Приготвяме подмазана с олио тава и започваме с правенето на тиквената баница.

С помощта на четка всяка кора се намазва леко с олио, поръсва се тиквено-стафидената плънка и се завива на руло. Първото парче внимателно загъваме на "охлюв" и слагаме в средата на тавата.

Следващото руло навиваме около централното парче и така продължаваме, докато се напълни тавата.

Намазваме отгоре с олио и слагаме да се пече в средно силна фурна, докато се позачерви добре.

Изваждаме и напръскваме леко със студена вода. Покриваме с кърпа за 15 минути. Поръсва се с пудра захар.

Въоръжете се с търпение - добре да се сервира студена.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар