Сочен сладкиш с грозде

08/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор463516411
"Истинско блаженство с всяка хапка "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца838
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • мляко - 80 мл
  • ванилова есенция - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • грозде - 150 г без семки
  • пудра захар - за наръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Към сместа добавяме маслото, млякото и ваниловата есенция. Всичко това разбиваме до побеляване.

Предварително пресятото брашно заедно с бакпулвера поставяме в друг съд. Към тях прибавяме настърганата кора на 1 лимон.

Към маслената смес започваме да добавяме брашното и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. След като сме почистили, измили и подсушили гроздето, го овалваме в брашно.

Към готовата смес прибавяме гроздето, разбъркваме и изсипваме в приготвената форма. Поставяме във фурната, която предварително сме загрели на 180 градуса.

Когато минат 15 минути вадим и поставяме и другото грозде. Така печем за около 40 минути. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар