Сладка канелена питка с мак

08/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1345136513654
"Има питки, чийто вкус никога няма да забравите "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 352
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете еластично тесто, което трябва да оставите да втаса. Разделете го на 3 части - най-голяма, средна, малка и мъничко топче за центъра.

Най-голямата разделете на 4 части, разточете 4 обли кори, намажете с олио, поръсете с канела и малко захар, подредете една върху друга без да мажете последната.

Разрежете ги по средата на 8 части, но без да стигате до края. Осемте листа обърнете назад, направете разрез по средата и промушете отдолу нагоре.

Средната част тесто по същия начин, но разрежете на отделни 8 триъгълника, също ги оформете и поставете във вътрешността на питката.

Малката част по същия начин и тях подредете. От малкото топче разточете кора, изрежете кръгчета, застъпете ги и навийте, за да получите розите.

Оставете питката да втаса на топло, след което намажете и поръсете със маково семе и сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радостина Иванова
Страхотна рецепта!
Много благодаря :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв