Сладка канелена питка с мак

08/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф104212419833
"Има питки, чийто вкус никога няма да забравите "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете еластично тесто, което трябва да оставите да втаса. Разделете го на 3 части - най-голяма, средна, малка и мъничко топче за центъра.

Най-голямата разделете на 4 части, разточете 4 обли кори, намажете с олио, поръсете с канела и малко захар, подредете една върху друга без да мажете последната.

Разрежете ги по средата на 8 части, но без да стигате до края. Осемте листа обърнете назад, направете разрез по средата и промушете отдолу нагоре.

Средната част тесто по същия начин, но разрежете на отделни 8 триъгълника, също ги оформете и поставете във вътрешността на питката.

Малката част по същия начин и тях подредете. От малкото топче разточете кора, изрежете кръгчета, застъпете ги и навийте, за да получите розите.

Оставете питката да втаса на топло, след което намажете и поръсете със маково семе и сусам. Печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар