Сочен сладкиш с пудинг ванилия

08/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор560365553
"Няма как да устоите на подобен сладкиш - сочен, с два вида крем и много лесен Перфектната комбинация"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 268
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 5 бр.
  • захар – 250 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • олио – 100 мл
  • какао – 2 с.л.
  • брашно – 250 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • Първи крем
  • пудинг – 2 бр. ванилия на йоткер
  • прясно мляко – 1 литър
  • захар – 8 с.л.
  • Втори крем
  • заквасена сметана – 500 г
  • пудра захар – 5 с.л.
  • ванилия – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема разтворете пакетите пудинг в 100 мл прясно мляко. Останалото мляко налейте в тенджера и поставете на слаб огън да заври заедно със захарта.

След като заври, при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг и варите до сгъстяване. Отстранете от огъня и оставете да се охлади, като периодично разбърквате.

За тестото разбийте яйцата с захарта с миксер на пухкав крем. Добавете прясното мляко, олиото, какаото и разбъркайте. Добавете пресятото и смесено брашно с бакпулвера и разбъркайте добре.

В правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, разпределете какаовата смес, разпределете охладения пудинг с лъжица 1х1 в него и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за 40 минути до готовност.

През това време разбийте сметаната с пудрата захар и ванилиите на крем.

Извадете сладкиша, и 15 минути оставете да се поохлади. Разпределете сметановия крем отгоре равномерно. Оставете сладкиша да се охлади напълно, нарежете на квадрати и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар