Усукани бухти

08/10/2017
"Можем да си похапваме по всяко време от тези усукани бухтички - я със сладко, я със сиренце "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 148
  • Преглеждания за месеца1147
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква със захарта в половината топло прясно мляко и оставяме да се активира. Сипва се в кладенчето на брашното, сипано в тавичка.

Добавя се останалото прясно мляко, сол и яйцето. Разбърква се с вилица и бъркаме на топка тесто.

Добавя се още брашно и замесваме средно меко тесто.

Покрива се с фолио и оставяме на топло за 30 минути. Втасалото тесто се разточва на кора, а тя се реже на ленти.

Всяка лента се нарязва на правоъгълници или ромбове в средата с разрез от 2-3 см. Единият край се промушва през разреза и леко се изтегля, за да се оформи усукана бухта. Оставяме тестото да почине още 10-15 минути.

В съд с малък диаметър се загрява олио и пържим бухтите на 4 степен, за да не остане сурово тестото. Поднасяме топли. Хапват се със сладко или сирене по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар