Солена пита Корона

08/10/2017
"Царски вкус и неповторим аромат - ето я и най-вкусната питка Корона "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти, сипани в брашното, се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса 50 минути на топло.

Кашкавалът се настъргва в чиния, шунката се нарязва на малки кубчета.

Втасалото тесто се разточва на голяма правоъгълна кора с размери 40 см на 27 см.

Отгоре се намазва с меко топено сирене, върху него се поръсва кубчета шунка и настърган кашкавал.

Навива се на руло, срязва се на две части по дължина и двете половини се усукват, а краищата се свързват, за да се оформи короната.

Поставя се върху хартия за печене, а тя се поставя в намаслена тавичка. Оставя се да втаса още 20 минути, намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио.

Печем в загрята фурна 40 минути на 180 градуса, като към края се покрива с алуминиево фолио да запазим хубавия златист цвят.

Изважда се и охлаждаме върху решетка. Сервираме с шарена сол и пресни домати. Уникално вкусно.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар