Баница с пилешко и праз

08/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру153381543010
"И точно когато си мислехте, че вече сте опитвали всички баници на света, ви представяме нашата баница с пилешко и праз "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо950
  • Преглеждания за месеца949
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета в подсолена вода до готовност. Отцеждат се, кожата се сваля, а месото се нарязва или накъсва на малки парченца, а част от бульона се прецежда.

Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан праз лук докато омекне. Смесва се праз и пилешко месо, овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица - това е плънката.

В намазнена тава се поставя една кора, поръсва се с малко олио, върху нея втора кора и поръсваме с пилешката плънка и с ръка леко се ръси от бульона.

Следват отново две кори, плънка и така докато свършат корите. Нарязва се на квадрати или като торта на парчета.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко с разбита щипка сода и щипка сол, прибавя се и прясното мляко. Ако нямате прясно мляко, може да добавяте от бульона. Залива се баницата и се тръска и завърта нагоре-надолу, за да попие сместа между корите.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Сервираме поръсена с нарязан ситно магданоз и купичка кисело мляко. Вкусът ми е странен, но винаги трябва да се опита нещо ново!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар