Патладжани с домати на фурна

08/10/2017
Албена
отАлбенаИноватор37071113753
"Патладжаните в комбинация с ароматен доматен сос са абсолютно неустоими!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват надлъжно. Допълнително се правят по още два разреза по дължина.

Слагат се в подсолена вода, за да им изтече горчивият сок.

За соса се почистват и нарязват на ситно главата лук и чесънът. Доматите се измиват и нарязват на дребно или се смилат. Смесват се с лука и чесъна.

Прибавя се нарязаната на ситно целина и сол на вкус.

В намазана с масло тавичка се нареждат патладжаните, поръсват се със сол и черен пипер. Отгоре се разпределя сосът и се капва малко олио. Ястието се пече на 200 градуса, докато омекне патладжанът.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар