Банички с картофи и спанак

08/10/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач29132123
"Постни банички за цялото семейство - вкусотия, казваме ви "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. Докато се варят, се измива спанакът.

Когато картофите са готови, се измиват със студена вода, за да изстинат бързо, и се обелват. През това време се слага вода на котлона да заври и след като заври, се пуска спанакът за около 2 минути само да омекне. После с решетъчна лъжица се вади, измива се със студена вода и се отцежда.

В купа се намачкват картофите и се смесват със спанака. Добавят се зехтин, сол и шарена сол.

Разстилат се корите. Взима се един лист и се прегъва на три. Намазва се с олио. В долния край от едната страна се слага от плънката и се завива настрани и нататък както следва до края, за да стане триъгълна баничка. Това се повтаря и с останалите кори. Готовите банички се слагат в тава върху хартия за печене.

Когато баничките са наредени, се намазват леко с олио отгоре и се поръсват със сусам.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна първо отдолу, около 10 минути, за да не останат сурови корите и да се разпадат, а после се включва и горният реотан.

Когато се извадят, може първо да се затворят с друга тава отгоре или да се напръскат с вода и да се покрият с кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар