Тутманик на кифлички със сирене и масло

08/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор288854731
"Ако се обърнете дори и за миг, домочадието ще изяде тутманика, така че внимавайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете маята и към нея прибавете захарта, 2 с.л. брашно и около 100 мл хладка вода.
Разбъркайте и оставете сместа да шупне.

През това време пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете в него яйцата, олиото, киселото мляко, солта и сместа с вече шупналата мая. Започнете да месите, докато получите хубаво, меко тесто.

Разделете го на две части и разточете две еднакви кори, с големината на кръглата тава, в която ще печете.

Първата кора намажете с разтопено масло, отгоре я поръсете с натрошеното сирене. Отгоре сложете втората кора и нея я намажете с разтопено масло.

Нарежете на 16 равни триъгълника, така както се реже торта. Вземайте всеки един от тях и го навивайте от широката част към тясната, така както се навива кифличка.

Намажете дъното и страните на тавичката с олио и подредете кифличките, като сложите една в центъра, а останалите в кръг около нея.

Оставете да втаса, около 30-40 минути, след което намажете отгоре с жълтък.

Сложете тутманика в загрята фурна и печете на 180 градуса. Когато се зачерви сложете отгоре алуминиево фолио. Печете 45-50 минути.

Изпечения тутманик извадете от фурната и го завийте с кърпа да отдъхне.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар