Сочен кадаиф с крем

09/10/2017
"Уникален десерт за ценителите на ориенталската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 167
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кадаиф - 1 опаковка /печен на кълбенца/
  • захар - 400 г
  • вода - 600 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • крем - 1 пакетче ванилия
  • захар - 100 г
  • масло - 125 г
  • За поръсване
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе захарен сироп от водата и захарта. Когато захарният сироп е готов, прибавете ванилията и настърганата лимонова коричка.

Наредете кадаифа в дълбока тава и го залейте със сиропа. Оставете кадаифа да се сиропира и напои обилно.

Загрейте прясното мляко на котлона. Добавете захарта и размитото нишесте на кашичка. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.

Отстранете крема от котлона и добавете размекнатото масло. Бъркайте до разтопяването маслото и получаването на пухкав крем.

Внимателно взимайте всяка топка кадаиф, разделете я на две части през средата, с помощта на остър нож, и поставете долната част в подходящ поднос.

Сложете от крема и върнете втората част от кадаифа върху крема. Работете така със всички топки.

Гарнирайте повърхността им с крем и поръсете със счукани орехови ядки.

По желание може да поръсите със захарни пръчици.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар