Мъфини със сьомга и моцарела

09/10/2017
"Специални мъфини, които правим за специални моменти и гости "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 50 г ситно нарязано филе
  • моцарела - 100 г
  • брашно - 250 г
  • розмарин - 1 с. л. сух
  • бакпулвер - 2 ч. л.
  • сода - 1/2 ч. л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 80 г
  • кисело мляко - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, розмаринът и черният пипер.

В друга купа се разбъркват яйцето, киселото мляко и мазнината, смесват се двете смеси и се разбъркват няколко пъти.

Добавя се ситно нарязаната сьомга. Формата за мъфини се намаслява или се застила с формички за печене.

Половината тесто за рецептата се разпределя във формата за мъфини. Поставят се по няколко кубчета сирене моцарела върху всеки мъфин и се добавя част от тестото.

Пекат се 25 минути до златист цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар