Печена пъстърва с бяло вино

03/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Открихме най-лесната и вкусна рецепта за приготвяне на пъстърва и я споделяме с вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 456
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цепнете коремчетата на почистените пъстърви. Добре овкусете рибите със сол и черен пипер. В коремите сложете по 2 резена лимон, парчета лук, нарязан чесън и цели стръкчета магданоз.

Подредете рибите в подмазнена тава над останалите нарязани зеленчуци. Залейте отгоре с бялото вино, малко мазнина и покрийте тавата с фолио.

Направете малки дупчици във фолиото и сложете рибата да се пече така в умерено загряна фурна за около 40 минути или до готовност. Накрая може да запечете без фолио.подобни рецепти тук

5 10
4 8
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Владо
Владо
26.02.2014 20:11
Стархотно!
0
0
Искра
Искра
05.02.2014 20:43
Страхотно се получи :) Благодаря за прекрасната идея :)
0
0
Георги
Георги
02.08.2013 15:47
Остават 80 мин. до края на работния ден, а след това право в магазина. Рецептата е чудна, така че днес тя отново е моят избор! Добър апетит и наздраве!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв