Свинско с картофи, майонеза и гъби

09/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач10296
"Ако месцето се топи в устата, значи е свинско с майонеза, картофки и гъби "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 8 бр. без кост
  • майонеза - 200 г
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • крем супа - 1 бр. крем супа гъби на Маги
  • чесън - 6 скилидки
  • гъби - 200 гр пресни
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • соев сос - 2 с.л.
  • картофи - 300 г
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените картофи, гъби и моркови се нарязват. Пържолите се начукват на тънко, лукът се нарязва на полумесеци.

На дъното на дълбока тава от йенско стъкло се нареждат половината от резенчетата лук, пържолите се овалват в гъбената крем супа и се нареждат плътно една до друга.

Върху пържолите се поставят размесените картофи, моркови и гъби. Наръсват се с черен пипер и соев сос. На третия ред пак се подреждат останалата част от пържолите овялени с крем супа и се наръсват с подправки, долива се водата.

Когато сме готови и с последния ред месо със супена лъжица плътно намазваме майонезата, така че да покрие хубаво и плътно. Отгоре разпределяме и останалата част лук и завиваме със фолио за печене.

Ястието се пече 60 минути на 200 градуса. 10 минути преди да го извадим махаме фолиото за да придобие златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар