Агнешко руло с гъби

09/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор463516411
"На агнешко не отказваме, особено ако е приготвено толкова майсторски "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме от ребрата месото от плешката. Получава се правоъгълен лист с еднаква дебелина на месото.
Получения правоъгълник овкусяваме с направената смес от зехтина и подправките.

Почистваме гъбите, измиваме ги, нарязваме на едро. Прибавяме ги в тигана и в продължение на 10-15 ги задушаваме в собствения им сос.

След като водата е изчезнала добавяме маслото и солта на вкус. Пържим за няколко минути, за да поемат маслото. Вадим от тигана и оставяме на страна да изстинат.

Вземаме овкусеното месо и го слагаме върху намаслено фолио, като отгоре равномерно разпределяме гъбите.

Навиваме месото на руло. Оформеното руло завиваме във фолиото и слагаме в тава. Добавяме и една чаена чаша вода както и една чаена чаша бяло вино.

Печем на умерена фурна за около 1 час.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар