Сватбена питка с мед

09/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98112329033
"За най-хубавият ден в живота на младоженците - сладка като мед сватбена пита "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и сипете около 100 мл в керамична купичка, добавете меда и разбъркайте докато се разтопи. Прибавете маята и 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете да се активира.

Разбъркайте яйцата, като отделите единия жълтък за намазването. Пресейте брашното и замесете хубаво гладко тесто, което трябва да покриете с кърпа и оставите да втаса.

Когато е готово го разделете на 2 части, от едната част разточете 2 обли кори, намажете с олио по средата и нарежете на триъгълници, навийте ги на кифлички и разрежете по средата. С другата част тесто процедирайте по същия начин.

Всички нарязани части подредете в дълбока тава. Оставете питката да втаса след което я намажете с разбития жълтък, мляко и олио. Поръсете със семената и печете в загрята фурна на 160 градуса.

След като я извадите още гореща я намажете с мед, придобива уникален гланц с меда. Ако желаете можете да направите бяла украса от тесто за декорация: брашно, нишесте, вода и сол.

Разточвате и изрязвате сърца, които изпичате на 50 градуса и след като е готова питката може да ги добавите, а може и да я изпечете с тях но леко си променят белия цвят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар