Картофена салата с домашна майонеза

09/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф776447615
"Запасете се с вино, защото тази салата пие ужасно много, да не кажете, че не сме ви предупредили "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 496
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода, варите 20 минути.

Прецедете ги, залейте под течаща студена вода и отново прецедете, нарежете ги на кубчета. Нарежете краставичките (корнишонки) на филийки, а чушките на ленти, смесете ги с картофите в голяма купа.

В тесен и дълбок контейнер, налейте олиото, добавете сол на вкус и горчицата.

Чукнете предварително добре измитото яйце в олиото и поставете пасатора в него до дъното. Яйцето трябва да е вътре в ножа на пасатора (важно е).

Включете пасатора на висока скорост и бъркайте на място за няколко секунди и започнете бавно да го изтегляте нагоре, за да стане сместа равномерна.

Добавете лимоновия сок и отново разбъркайте. Не забравяйте - лимоновият сок се добавя накрая, защото ако е в началото сместа е възможно да се пресече.

Получавате кремообразна и гъста като желе майонеза. Добавете цялото количество майонеза към картофената смес и разбъркайте.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар