Баница с извара и сирене

09/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893332
"Търсим си работа като дегустатори на баници. Много ни бива в изяждането им "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват 4 яйца. Към тях се прибавят натрошеното сирене, изварата и босилекът. Разбърква се добре. Кравето масло се разтапя. Вземат се две кори.

Намазват се с разтопеното масло и се поръсва със сместа от яйцата, сиренето и изварата. Навиват се на руло и се прехвърлят в тава.

Тавата предварително помазах с малко от разтопеното масло. Започнах да навивам корите на охлюв, като почнах от средата на тавата. Същото се прави и с останалите кори.

След като всички кори са навити и подредени, в тавата се разбиват останалите 3 яйца със 100 г сирене. С тази смес се залива баницата.

Баницата се пече на 200 градуса за около 30-35 минути. След като е готова баницата се поръсва леко с вода и се завива с кърпа за малко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар