Погача с прясно мляко и сусам

09/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893322
"Да замесиш погача, да я разчупиш и всички да хапнат от нея с апетит - има ли по-хубаво усещане на света "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в дълбока купа. В него се прави кладенче и се натрошва маята. Залива се с хладкото прясно мляко. Добавят се и останалите продукти, без сусама и жълтъка. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се завива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Тестото втасва за около 25 - 30 минути. След това втасалото тесто се разделя на две топки. Всяка топка тесто се разточва на тънка кора.

След като разточите и втората кора тесто я сложете върху първата. Навиват се на руло. След това рулото се реже на 3-4 см разстояние. Редят се в тава, която предварително е намазана с олио и е набрашнена.

Готовата пита се оставя да втаса още за 30 минути. След това се разбива жълтъкът с малко олио и вода. С тази смес се помазва втасалата пита и се поръсва със сусам.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Готовата пита се вади от фурната и се поръсва леко с вода, завива се с кърпа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар