Миди с доматен сос

05/08/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Уверяваме ви, че не сте яли нещо толкова вкусно! Опитайте и ще останете възхитени!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 258
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания лук запържете в сгорещеното масло до лек загар и след това добавете ситно нарязаните домати, скълцания магданоз и чесън. Оставете соса да се задушава за 15-20 минути.

Добре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят. Долейте виното малко подправки на вкус и гответе, докато мидите напълно се отворят.

След това се вадят от черупките и заедно с винения сос се добавят към доматения. При нужда добавете още сол и черен пипер. След 5 минути снемете мидите с доматен сос от котлона.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Шеф Коко
Шеф Коко
15.04.2014 12:34
Много е добро аз обужавам домати, и стана доста вкусно!
0
2
мама
мама
17.03.2014 20:00
а къде се слага галетата?
1
0
Ники
Ники
30.08.2013 16:08
Звучи много лесна и апетитна рецепта!Запретвам ръкавите :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв