Ориз с миди от консерва

09/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор321943462
"Ето, не е нужно да живееш на морето, за да хапнеш ориз с миди "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера и се залива с вода, колкото да го покрие. След това се слага на котлона да заври. След като заври оризът се оставя около 7 минути и се маха от котлона.

През това време лукът, чушката и морковът се почистват и се режат на малки кубчета. В тиган се слага малко олио да се загрее.

След като се загрее се слагат нарязаните лук, чушка и морков. Пържат се докато омекнат. След това се прибавя оризът. Разбърква се хубаво и се прибавят подправките на вкус.

Оризът и зеленчуците се оставят на котлона за 5 минути, като от време на време се разбъркват. След като се свалят от котлона се прибавят и мидите от консерва. Разбърква се и се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар