Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Ориз с миди от консерва

Ориз с миди от консерва

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Ориз с миди от консерва
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
09/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ето, не е нужно да живееш на морето, за да хапнеш ориз с миди"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • миди - 2 малки консерви
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера и се залива с вода, колкото да го покрие. След това се слага на котлона да заври. След като заври оризът се оставя около 7 минути и се маха от котлона.

През това време лукът, чушката и морковът се почистват и се режат на малки кубчета. В тиган се слага малко олио да се загрее.

След като се загрее се слагат нарязаните лук, чушка и морков. Пържат се докато омекнат. След това се прибавя оризът. Разбърква се хубаво и се прибавят подправките на вкус.

Оризът и зеленчуците се оставят на котлона за 5 минути, като от време на време се разбъркват. След като се свалят от котлона се прибавят и мидите от консерва. Разбърква се и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: