Баница с ябълки и още нещо

09/10/2017
"Тайната съставка на всяка ароматна баница е ... любов "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет Фамилия
  • ябълки - 1 кг
  • масло - около 100 г
  • мармалад - 3 с.л.от ябълки
  • захар - по 1 с.л. на руло (кафява)
  • галета - по 1 с.л. на руло
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и рендосайте ябълките. Разтопете маслото. Вземете един лист кора и намажете с разтопеното масло. По края на дългата част поръсете с 1 с.л. галета.

Върху галетата сложете от рендосаните ябълки. Поръсете ги със захарта и щипка канела. Покрийте с друг лист кора, навийте на руло и после на охлюв.

Намазнете тавичка и поставете в средата на тавичката. Така процедирайте до изчерпване на продуктите, като всяко руло увивате около предишното.

Поръсете с останалото масло и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до приятен загар. Топлата баничка намажете с мармалада от ябълки и поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар