Моето телешко със зеленчуци

09/10/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач1722301197
"Как познаваме, че идва зимата? Лесно е, гозбите стават все по-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 587
  • Преглеждания за месеца1586
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете в тенджерка разполовения корен от пащърнак, половината глава лук, единия стрък целина с листата, магданоза, дафиновия лист и телешкия кокал.

Покрийте с обилно количество вода и варете 30 минути, като накрая посолите готовия бульон. Оставете го на най-минималната степен на котлона, за да се поддържа горещ до момента на използването му.

2. Накълцайте на ситно пресния и стария лук, както и пресния чесън, целината и чушките. Запържете ги до омекване в загрятото на среден огън олио. Добавете обелените и настъргани домати, червения пипер и скилидките чесън - цели, леко смачкани.

3. Сложете месото, нарязано на едри кубчета (внимание! Месото трябва да е на стайна температура! ). Щом то промени цвета си, налейте горещия бульон, прецеждайки го.

4. Варете под капак около 1 час, добавяйки вода, ако е нужно, след това сложете морковите на кръгчета, а картофите на едри парчета и варете още 20 минути.

5. Завършете с граха и овкусете с подправките и сол. Варете още 8 минути.

Ако желаете може да нарежете и прибавите и сварения пащърнак, който сме използвали за бульона преди това.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар