Кюфтенца върху картофки на фурна

09/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2811021269
"Е как да не се влюбиш в класиката - кюфтенца и картофки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца653
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес
  • хляб - 2 филии стар
  • магданоз - 1/4 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • картофи - 3 бр.
  • зелена салата - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се накисват за кратко в хладка вода и се изстискват от водата.

Каймата се омесва хубаво със ситно нарязания магданоз, хляба, сол, черен пипер, кимион, чубрицата и яйцето. С навлажнени ръце се оформят малки кюфтенца.

Тавата се покрива с хартия за печене и отгоре се нареждат на еднакви интервали едно от друго кюфтенцата.

Картофите се обелват и нарязват на тънки дълги пръчици и равномерно се разпределят около кюфтенцата. Поръсват се с малко черен пипер, кимион и чубрица.

Тавата се слага в предварително загрята фурна на около 220 градуса на средна решетка и включен вентилатор.

Пече се около 20 минути. След като минат първите 10-ина минути кюфтенцата и картофките се разбъркват с решетъчна лъжица, за да се изпекат от всякъде.

Кюфтенцата се разпределят в порционни чинии заедно с картофките, гарнирани със свежа зелена салата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар