Свински крачета капама в глинен гювеч

09/10/2017
"Ако не сте опитали тази вкусотия досега, да знаете, че много сте изпуснали. Уникално вкусна майсторска капама "
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 014
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински крачета - 3 - 4 бр.
  • лук - 6 - 7 глави
  • чесън - 3 - 4 глави
  • червено вино - 200 мл
  • оцет - 50 мл винен
  • сол
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените свински крачета се заливат със студена вода и се кипват. Варят се около 30 минути на тих огън. Лукът се нарязва на едро, а чесънът се разделя на скилидки, които не се белят.

На дъното на подходящ глинен гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските крачета и добавете останалите лук и чесън.

Подправете със солта, дафинов лист, черен и червен пипер. Добавете виното и оцета и залейте с бульона от варенето на крачетата до нивото на продуктите.

Гювечът се слага в студена фурна и се пече около 2 часа и половина. Поднася се с хубаво домашно червено вино. Да ви е вкусно!

Източник: Рени Дончева от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар