Сладко-кисели кюфтенца върху ориз

09/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719705
"Най-вкусният убиец на диети - уникални сладко-кисели кюфтенца с неповторим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 862
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си варен ориз за гарнитура.

Сложете в купа каймата, добавете галетата и яйцето, сол и пипер на вкус. Омесете всичко.

Сложете зехтин в тиган и оформяме топки от каймата, поставете кюфтенцата в горещата мазнина и пържете добре от всички страни. Извадете кюфтенцата върху домакинска хартия да се отцедят.

Отделно нарежете червената чушка на лентички, аз използвах пипер Калифорния, и чесъна на ситно. Изцедете сока на един лайм в купа.

Сложете зеленчуците в същия тиган от кюфтетата, ако мазнината е много изсипете част от нея, нека ви остане около 3 с.л., запържете за кратко, сипете сока от лайма, добавете кетчуп, балсамов оцет и мед.

Разбъркайте и сложете сока от малка консерва ананас и половината от парчетата плод. Върнете кюфтетата в тигана, разбъркайте и подправете със сол и пипер на вкус.

Оставете за 10-тина минути на средна температура и махнете от котлона. Гарнирайте с нарязан напречно пресен лук и поднесете върху варен бял ориз.

Рецептата е адаптирана от Лорейн Паскалподобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
09.10.2017 14:56
Това беше. Целувам за сбогом и последните дънки, които ми стават, инвестирам в анцуг и ще си ям спокойно. За всичко е виновна Сия!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
09.10.2017 16:38
Хапвай си, Марианче, сигурна съм, че и анцуга ще ти стои добре :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв