Плодова пита с конфитюр

09/10/2017
"Може да опитате да ѝ устоите, но не вярваме, че ще успеете - разкошна е "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 072
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази плодова пита се приготвя изключително лесно. Яйцата се разбиват, добавя се олиото и киселото мляко, в което сте угасили содата. При непрекъснато бъркане се добавя брашното, предварително пресято с бакпулвера.

В предварително намазнена тава се изсипва половината от сместа и се запича за няколко минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. След това обилно се намазва с конфитюр и отгоре се изсипва и другата половина.

Питата се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност, до суха клечка.

След охлаждане се поръсва щедро с пудра захар. И да ви е сладко!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар