Вкусна телешка супа със застройка

09/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2801021267
"Хубавата супа не само ще те нахрани, но и ще ти сгрее сърцето "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца631
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на еднакви малки парчета. Запържете ги с малко олио в тиган. Морковите и лука почистете и нарежете на ситно. Добавете ги към месото и задушете.

След като се задушат зеленчуците, добавете топла вода или телешки бульон, дафиновия лист, нарязаните на ситно дръжки от магданоза и оставете супата да ври до готовност на месото.

Когато месото е готово, отделете една купичка от бульона настрани, за да изстине малко и добавете във тенджерата фидето да поври десетина минути.

Разбийте яйцето заедно с киселото мляко и постепенно добавяйте при непрекъснато бъркане от поизстиналия бульон от купичката, за да не се пресече яйцето. Постепенно разтворете и брашното.

Долейте от горещия бульон на супата, за да се уеднакви постепенно температурата. Добавете застройката на тънка струйка към супата, като непрекъснато бъркате.

Намалете котлона и добавете сол, черен пипер на вкус и наситнените скилидки чесън. Оставете супата да поври още 7-8 минути и изключете котлона.

Сервирайте топла, поднесена с ситно нарязани на ситно листенца магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар