Домашно приготвено месце с трънки

09/10/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9282021
"Необикновена комбинация, която сме сигурни, че ще ви се услади "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • свинска мас - 150 г
  • трънки - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трънките накиснете във вода за няколко минути. По-добре водата да е топла. След това ги отцедете добре, преди обработката с месото.

Свинското месо почиствете и нарежете на дребни парчета. В тенджера загрейте маста. Нарязвате на много ситно скилидките чесън или още по-добре е да го смачкате на каша.

Щом маста се разтопи, прибавете свинското месо и чесъна. Пържете ги заедно, докато месото добре се запържи и хване красив кафяв загар. Пет минути преди да свалите от огъня, прибавете червения пипер, солта, черния пипер и кимиона.

Извадете месото в чинии. Върнете обратно маста на котлона и за две минути запържете в нея трънките. Внимателно отцедете от мазнината и разпределете върху месото.

Получава се нещо много интересно и вкусно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар