Кашкавалено-изварени кифлички

09/10/2017
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
"Обичаме да приготвяме тези кифлички, но повече обичаме да ги хапваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции32
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и към него се добавят едно цяло яйце и един белтък.

Содата бикарбонат се загасява в киселото мляко и се прибавят към брашното, слагат се меката мас и олиото, изварата, кашкавалът, солта и бакпулверът и се замесва меко, нелепнещо тесто.

Оставя се да почине 15-20 минути, след което се измесва още веднъж и се разделя на три топки. Всяка топка се раточва на кръг с дебелина около 2-3 мм.

Кръгът се нарязва на 16 триъгълника и от тях се оформят кифлички, които се завиват от широката към заострената част. Кифличките се подреждат в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене.

Намазват се с разбития с малко олио жълтък и по желание може да се поръсят със сусам. Пекат се на 200 градуса за 20-25 минути или до зачервяване.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар