Сиропирана баница с ябълки, орехи и локум

09/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор258850591
"Ако ще е баница - да е сиропирана! И с ябълки! И с орехи! Абе, тази баница да е "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца634
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките и ги рендосайте на ренде. Смелете орехите с орехомелачка, а локума нарежете на дребни парчета.

В купа сложете рендосаните ябълки, смлените орехи, парченцата локум, добавете галетата, канелата и захарта.

Разбъркайте, така че всички продукти да се смесят. Вземете две кори за баница, намажете ги с разтопено масло и поръсете с част от плънката, след което навийте на руло.

Намажете дъното на тавичка с олио и навийте в средата първото руло, така както се навива вита баница. Вземайте по още две кори и процедирайте с тях както с предишните до свършване на корите и плънката.

Накрая намажете отгоре баницата с останалото масло и я сложете във загрята фурна да се пече. Печете около 40 минути на 180 градуса.

Извадете баницата и я оставете да се охлади, а през това време си пригответе сиропа. Налейте водата в съд и я сложете на огъня.

Прибавете захарта, прясно изцеден лимонов сок и един прах ванилия. Бъркайте, докато захарта се разтопи и сиропът заври.

Свалете от огъня и залейте охладената баница равномерно със сироп. Оставете баницата да престои поне една нощ, за да поеме сиропа.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Poli Nova
Poli Nova
18.10.2017 11:46
Рецептата е трепач! Добавих и стафиди и стана уникално! Браво!
0
0
Гергана  Георгиева
Благодаря, радвам се, че Ви е харесала! А стафидите са едно чудесно допълнение към рецептата, още повече, че се връзват отлично с останалите продукти. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв